Superzonnige start van Purmerend aan Zee


Muziekmaken tijdens Purmerend aan zeeVanochtend om 10.00 uur was het zover, de kinderen die zich aangemeld hadden voor Purmerend aan Zee kwamen aan op het terrein van een zonovergoten Kinderparadijs. Sommige verlegen en andere popelend om te starten. Purmerend aan Zee loopt nog tot 22 juli.

Na een welkomstwoord op de grasheuvel en een kleine theatrale introductie zijn de kinderen in groepjes het terrein gaan verkennen. Zo konden zij kennismaken met de verschillende begeleiders en ontdekken wat er allemaal aan materiaal voorhanden was.

Muziek maken, spelen, bouwen en leren
Tijdens de rondleiding maakten de kinderen muziek op cementkuipen, leerden elkaar beter kennen tijdens het samenwerkingsspel en kregen handige tips om takken aan elkaar te knopen met diverse materialen. Bij de container van het Fablab toonde André het gereedschap, het lasapparaat en de 3Dprinter. De ideeën voor het ideale vakantieparadijs hadden sommige kinderen soms al heel duidelijk voor ogen: “ik wil een hut op het water bouwen waar je dan met een brug naar toe kan of via een net”.

Overal ontstaan bouwwerken
Na de rondleiding hebben de kinderen schetsen gemaakt van hun ideale vakantieparadijs. Binnen een mum van tijd ontstonden er groepjes die samen iets wilden maken en is iedereen aan de slag gegaan. Hout, buizen, touwen en tonnen verspreiden zich over het terrein en overal ontstonden bouwwerken. Bij het Fablab leren de kinderen hoe zij een schroefboormachine, zaag en hamer moeten gebruiken. Rond 13.36 uur was er nog een hilarisch moment toen het vlot kapseisde en een grote plons water op de kinderen terecht kwam. Maar met het warme weer van maandag was dat helemaal niet erg!

Geslaagde 1e dag
Het team kijkt terug op een geslaagde start: “mooier weer hadden we niet kunnen wensen en het was prachtig om te zien hoe makkelijk de kinderen hun weg vonden en met ideeën kwamen. Gezien het mooie weer gaan we deze week zeker nog een leuke activiteit met water bedenken. We kijken uit naar de komende dagen en de eindpresentatie op vrijdag!”

Eindpresentatie
De eindpresentatie van Purmerend aan Zee is vrijdag 22 juli om 15.00 uur bij het Kinderparadijs op het Trimpad 4 in Purmerend. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom! Ook op de Purmerend aan Zee Vakantieparadijs Facebook pagina kan iedereen de gebeurtenissen van deze week volgen. Purmerend aan Zee is onderdeel van Kinderen aan Zee dat mede mogelijk is gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Jeugdcultuurfonds