Suizende kanonskogels! Oftewel: Michiel de Ruyter in Filmhuis Purmerend


Michiel de Ruyter draait in Filmhuis PurmerendToen in de gouden eeuw de Nederlanden door Engeland, Frankrijk en Duitsland werden aangevallen, en er een burgeroorlog dreigde was er één man die ons sterkste wapen kon leiden, de vloot. En dat was Michiel de Ruyter. De 12+ versie van deze spectaculaire Nederlandse film draait in het Filmhuis Purmerend.

De film vertelt de 17de-eeuwse geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Niet alleen het verhaal van de Zeeuwse zeeheld (1607-1676), maar ook dat van raadspensionaris Johan de Witt en diens broer Cornelis (met wie het slecht afloopt). De strijd tussen de staatsgezinden en de prinsgezinden, militaire en politieke vernieuwingen, de onderhandelingen met Engeland en de binnenvallende legers in het rampjaar 1672, het komt allemaal aan bod in deze spektakelfilm.

Verwacht veel rondvliegende houtsplinters, suizende kanonskogels, krakende masten, vuur en kolkend water. Kortom: a must see….

Op vrijdag 3 april om 20.30 uur in Filmhuis Purmerend Kerkstraat 11 (schuin tegenover Theater de Purmaryn). Reserveren kan via de website van het Filmhuis.