Studeren in de bibliotheek: afleiding krijgt geen kans bij StudyShare


Speciaal voor eindexamen-kandidaten, scriptie-schrijvers en proeftoetsen-makers heeft de Bibliotheek Purmerend van 9 t/m 19 mei een speciale service: StudyShare!
StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert met anderen in de cursusruimte van de Bibliotheek in Purmerend. Voorin zit de Studybob van de bibliotheek, die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je dat nodig lijkt. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel.

Het concept van StudyShare is gebaseerd op de Pomodoro-techniek en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Marli Huijer aangeeft: “We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven; we besteden het uit.”

Meedoen aan StudyShare is gratis. Voor de aanvang van een blok StudyShare in de Bibliotheek kan er een ticket gehaald worden bij de informatiebalie op de begane grond. Dit kan vanaf 12.30 uur. Als het blok begint, geef je het ticket af aan de Studybob. Let op: je krijgt alleen tickets voor de dag zelf.

Zijn er bij de balie geen tickets meer? Dan zit het blok helaas al vol. Natuurlijk kun je dan wel een ander plekje in de Bibliotheek zoeken om te studeren, er is meestal genoeg plek op alle etages.

StudyShare vindt  plaats  op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 mei t/m 19 mei tussen 13.00- en 16.00 uur. De Bibliotheek Purmerend is gevestigd aan de Waterlandlaan 40.