“STIJL” wandelingen in Purmerend met museumbezoek


Dit jaar is het 100 jaar geleden dat  DE STIJL is opgericht, mede door de in Purmerend op de Koemarkt geboren J.J.P. Oud. De Gildegidsen verzorgen rond dit thema combi wandeling + bezoek museum op iedere 1ste zaterdag van de maand. De laatste is op 2 december.

 

Oud vormde in de twintiger jaren samen met o.a. Doesburg, Rietveld en Mondriaan de vormgevers van de moderne bouwkunst. Landelijk wordt het 100 jarige bestaan van  DE STIJL groots gevierd in meer dan 34 musea. Ook ons Purmerends Museum zal  een expositie wijden aan Ko Oud in combinatie met een interessante stadwandeling waarin ook de werken van Stuyt en Stam worden meegenomen.

Een combiwandeling houdt in;  bezoek aan DE STIJL expositie in het Purmerends Museum en vervolgens een wandeling door de binnenstad waarin naast de werken van Oud, ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Jan Stuijt worden belicht. Na afloop wordt  een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten €. 3.50 pp, kinderen €. 1.50.  anvang 13.00 uur vanaf de Kaasmarkt.

Deze zelfde combiwandeling kan ook voor groepen ( max. 15 personen) worden aangevraagd op een door de deelnemers gewenste dag en tijdstip. Voor meer informatie zie onze website: stadswandelingen@gildepurmerend.nl