“STIJL” wandelingen in Purmerend wegens succes verlengd


Landelijk wordt het 100 jarige bestaan van  DE STIJL groots gevierd in meer dan 34 museums. Ook ons Purmerends Museum wijdt een expositie aan Ko Oud in combinatie met een interessante stadwandeling waarin ook de werken van Stuyt en Stam worden meegenomen. De wandelingen zijn iedere 1 ste zaterdag van de maand, de laatste is op 2 december.

 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat  DE STIJL is opgericht, mede door de in Purmerend op de Koemarkt geboren J.J.P. Oud.Oud in de volksmond Ko Oud genoemd, vormde in de twintiger jaren samen met o.a. Doesburg, Rietveld en Mondriaan de vormgevers van de moderne bouwkunst.
De Gildegidsen verzorgen Combi wandelingen vanaf 6 mei en vervolgens iedere 1 ste zaterdag van de maand, de laatste is op 2 december. (aanvang 13.00 uur vanaf de Kaasmarkt) Een combiwandeling houdt in;  bezoek aan DE STIJL expositie in het Purmerends Museum en vervolgens een wandeling door de binnenstad waarin naast de werken van Oud, ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Jan Stuijt worden belicht. Na afloop wordt  een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten €. 3.50 pp, kinderen €. 1.50.

Deze zelfde combiwandeling kan ook voor groepen ( max. 15 personen) worden aangevraagd op een door de deelnemers gewenste dag en tijdstip. Voor meer informatie zie de website: stadswandelingen@gildepurmerend.nl