Stedelijk Orkest Purmerend in de Keyserkerk


Na het succes van vorig jaar geeft het Stedelijk Orkest Purmerend wederom een klassiek concert in het hart van het werelderfgoed Beemster. In de fijne akoestiek van de Keyserkerk in Middenbeemster zal het orkest en solisten u laten genieten van een aantal van de mooiste melodieën uit het semi-klassieke repertoire van het blaasorkest.

 

Op het programma staan stukken van bekende componisten die speciaal gearrangeerd zijn voor een symfonisch blaasorkest als het Stedelijk Orkest.

Gespeeld worden onder andere een selectie uit de werken van Edvard Grieg, Johann Strauss, George Gershwin en het ontroerende “Lacrimosa” van Mozart.

Voor het eerst waagt het orkest zich ook aan een van de belangrijkste en meest spraakmakende composities uit de muziekgeschiedenis van de 20 e eeuw, Le Sacre de Printemps van Igor Strawinsky in een transcriptie voor blaasorkest van Robert Buckley. Maar ook het wat populairdere repertoire komt ten gehore zoals Harry Bannink, Jasperina de Jong en de musical “Chess”.

In dit boeiende en gevarieerde programma kunt u niet alleen luisteren naar het Stedelijk Orkest, maar ook naar een aantal solisten en zangeressen. Wie? Dat blijft nog even een verrassing!

Het Stedelijk Orkest Purmerend onder leiding van dirigent Edwin Paarlberg presenteert u een boeiende muziekmiddag die u beslist niet mag missen.

U wordt van harte uitgenodigd, want de Keyserkerk klink het mooist als hij geheel gevuld is met muziekliefhebbers.

Zondag 25 november 2018, Keyserkerk Middenbeemster, 14:30 uur. Toegang €12,50

Kaarten kunnen besteld worden via kaartverkoop@stedelijkorkestpurmerend.nl