Statement van de Purmerendse Voedselbank rond de Coronacrisis


Voedselbank Purmerend wil doorgaan met voedseluitgifte, tenzij de gezondheid van vrijwilligers of klanten in gevaar komt. Zij publiceerden net het volgende statement:

Aanstaande vrijdag zijn we open, maar we delen de pakketten anders en sneller uit. Er mogen 3 klanten naar binnen en de anderen zullen buiten moeten wachten, dus brengt eventueel paraplu mee of goeie regenjas. Alle artikelen moeten meegenomen worden!

We streven er met z’n allen naar om zo lang als mogelijk voedsel uit te delen aan diegenen die dat hard nodig hebben. Voedselbanken hebben veel oudere vrijwilligers die in de risicogroep van het coronavirus vallen.

We vragen iedereen met griep- of verkoudheidsklachten om niet naar ons toe te komen. Vraag iemand anders om uw pakket dan op te halen of meldt uw pakket af. Dat kan er anders toe leiden dat wij moeten besluiten de voedselbank tijdelijk te sluiten. Dit alles voor uw en onze gezondheid en we rekenen dan ook op uw begrip en medewerking! Wij roepen burgers in deze gemeenten op om in deze periode goed te zorgen voor hun naasten.

De afgelopen paar dagen heeft het hamsteren van burgers geleid tot lokale tekorten. We zijn in contact met partijen om na te gaan of we extra voedsel kunnen krijgen. Ook wordt gekeken hoe we de lokale leveranties tussen voedselbanken en lokale supermarkten minimaal op constant niveau kunnen houden.

Per week zullen wij de situatie bekijken.

Mede namens alle bestuursleden en vrijwilligers willen we jullie allemaal heel veel sterkte wensen in deze toch wel bizarre tijden,

Voedselbank Purmerend