Het Autisme Info Centrum Purmerend


Autisme Info Centrum PurmerendHet Autisme Info Centrum (AIC) is een informatie- en documentatiecentrum voor iedereen die met autisme te maken heeft. Het doel van het AIC is om lotgenoten in Purmerend zoveel mogelijk bij elkaar te brengen, een luisterend oor te bieden en informatie te verschaffen.

Tijdens deze ochtenden biedt het AIC lotgenotencontact aan voor iedereen die met autisme te maken heeft. Binnen het gezin/de familie maar ook op het werk of school, club, enz. Dus zowel voor mensen met autisme als voor de mensen in hun omgeving. Ook kan het Autisme Info Centrum u helpen bij het zoeken naar informatie over autisme. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen nog activiteiten zoals cursussen, film- en thema avonden

Tevens is iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 en 11.00 uur, het sociaal wijkteam aanwezig . Het AIC werkt met vrijwilligers die allemaal  ervaringsdeskundige op het gebied van autisme zijn.

Autisme Info Centrum Purmerend zoekt nieuwe vrijwilligers!

Het AIC zoekt vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Bent u familielid/partner van iemand met autisme of heeft u zelf de diagnose en wilt u weten of dit vrijwilligerswerk iets voor u is, dan nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen tijdens onze inloop.

Voor informatie over het AIC kunt u contact opnemen via: aicpurmerend@hotmail.com.

Het AIC is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).  Kijk voor meer informatie op de website van de NVA:  www.autisme.nl