Start nieuw seizoen KUNSTGENOTEN in beweging (65+)


KUNSTGENOTEN in beweging opent het nieuwe seizoen op donderdag 1 februari met een leuke speksteenworkshop. In twee uur tijd maken de deelnemers een klein beeldje van speksteen onder begeleiding van beeldend kunstenaar Jolanda Hartog. Ervaring is niet nodig, iedereen vanaf 65 jaar is welkom. De workshop vindt plaats van 10 tot 12 uur bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend, vanaf half 10 staat de koffie klaar. 


Workshop speksteen
Tijdens deze workshop maakt u kennis met het bewerken van speksteen, een zachte steensoort die eenvoudig te bewerken is. U gaat naar keuze een klein beeldje maken of een symbolische geluksteen  Door vijlen, gutsen, zagen of boren ontstaat de vorm. Wanneer de steen daarna wordt geschuurd, gepolijst en in de was wordt gezet komen er mooie kleuren te voorschijn en gaat de steen prachtig glimmen.

Elke donderdag een leuke activiteit
KUNSTGENOTEN in beweging, organiseert elke donderdagochtend tot de zomervakantie een activiteit voor senioren(65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Een kleine greep uit het nieuwe aanbod: muziek maken, een make-over, wandelen, fotografie, bloemschikken, koken en kegelen. Het aanbod is een combinatie van doen, cultuur en kennis.

Aanmelden en meer informatie
De workshop  vindt plaats op donderdag 1 februari van 10 tot 12 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De workshop kost € 5,- en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursusbureau@evean.nl of bel naar 088-3833397. Het volledige programma van dit seizoen vindt u op de website www.evean.nl. bij het cursusaanbod/alle cursussen/categorie Kunstgenoten. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op, wij kijken samen naar een oplossing.