Start korte cursus ‘Ontwerp je eigen tuin’ bij Cultuurhuis Wherelant


Zaterdagmiddag 2 maart van 13.30 – 16.00 uur start bij Cultuurhuis Wherelant de korte cursus tuin ontwerpen. In drie avonden werken de deelnemers toe naar een origineel ontwerp voor hun eigen tuin. Docent Tabita Blok neemt de cursisten op een bevlogen manier mee in de wereld van planten en hoe deze globaal zijn in te passen in het ontwerp. Na afloop van de cursus kunt u gelijk aan de slag omdat het begin van de Lente de ideale tijd is voor het planten van de meeste bomen, heesters en éénjarigen.  

Van moodboard naar ontwerp
In deze korte cursus werkt u toe naar een origineel ontwerp voor uw eigen tuin. U maakt  een ‘moodboard’ of tekening waarop u wensen en ideeën bij elkaar zet en combineert. Ook bekijken we met elkaar bestaande ontwerpen van tuinontwerpers om ons te inspireren. Iedereen begint met het zetten van de hoofdlijnen voor zijn of haar tuin op papier. De schetsen worden klassikaal besproken waardoor deelnemers ook van elkaar leren. Uiteindelijk werkt iedereen het ontwerp uit en kiezen we de harde materialen voor terrassen, paden etc. We maken een beplantingsplan en geven globaal aan waar bomen, heesters, vaste planten en eenjarige komen. U gaat naar huis met een ontwerp van uw eigen tuin waarmee u zelf aan de slag kunt. De lessen zijn om de week op 2, 16 en 30 maart.

 

Aanmelden en meer informatie.

Meer informatie over de inhoud van  de cursussen staat op www.wherelant.nl of neem telefonisch contact op via nummer (0299) 434 777 voor meer informatie. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.