Start korte cursus edelsmeden


Woensdagavond 16 mei start bij Cultuurhuis Wherelant een korte cursus edelsmeden van 6 lessen. Deze cursus is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor sieraden en edelsmeden. Het is ideaal voor beginners om kennis te maken met dit mooie ambacht. Deelnemers kunnen zelf bepalen wat zij gaan maken; een armband, hanger, ring of bijvoorbeeld een mooie broche of haarspeld. Door de individuele begeleiding is de cursus ook geschikt voor mensen die al ervaring hebben met edelsmeden.

Ambachtelijke technieken
De cursus wordt gegeven door Sacha Ofman. Het vak heeft zij geleerd aan de vakschool voor edelsmeden te Amsterdam., Sindsdien is zij in haar eigen atelier aan het werk als edelsmid en sinds een aantal jaar werkzaam bij Cultuurhuis Wherelant als docent.  In deze cursus leert u de ‘echte’ edelsmeed technieken zoals zagen, vijlen, smeden, buigen, solderen, schuren en polijsten. Docent Sacha vindt het een uitdaging om ambacht en creativiteit samen te laten komen in een eigen ontwerp voor een uniek sieraad.

Aanmelden en meer informatie
De cursus vindt plaats van 16mei t/m 20 juni van 19.00 tot 21.30 uur.  U kunt zich aanmelden via de website www.wherelant.nl of bel (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.