Start cursus ontwerp je eigen tuin in Wherelant


Binnenkort start bij Cultuurhuis Wherelant de korte cursus tuin ontwerpen. In drie avonden werken de deelnemers toe naar een origineel ontwerp voor hun eigen tuin.

Docent Tabita Blok neemt de cursisten op een bevlogen manier mee in de wereld van planten en hoe deze globaal zijn in te passen in het ontwerp. Na afloop van de cursus kunt u gelijk aan de slag met het ontwerp omdat het begin van de Lente de ideale tijd is voor het planten van de meeste bomen, heesters en éénjarigen.  

Van moodboard naar ontwerp

Tijdens de cursus komen de grote lijnen van de tuinarchitectuur aan bod en maakt u een moodboard of tekening waar wensen en ideeën bij elkaar komen. Het ontwerp zal worden uitgewerkt op de laatste avond, waarin ook harde materialen voor bijvoorbeeld paden en terrassen worden gekozen. Gezien de korte duur van de cursus wordt er geen gedetailleerd beplantingsplan gemaakt maar gaan we globaal kijken naar de plek waar men bomen, heesters en bloemen het beste kan plaatsen in het ontwerp. De lessen zijn om de week op 2, 16 en 30 maart.

De start van de cursus is op donderdagavond 2 maart van 19.30 – 22.00 uur  bij Cultuurhuis Wherelant.

Aanmelden en meer informatie.

Meer informatie over de inhoud van  de cursussen staat op www.wherelant.nl of neem telefonisch contact op via nummer (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.