Start bouw Medisch Centrum Novawhere


Op 19 mei gaat de bouw van Medisch Centrum Novawhere (MCN) van start. Wethouder Harry Rotgans van Purmerend zal deze samen met Marjolein Pen (initiatiefneemster MCN) en Diana Bruin (regiomanager Purmerend De Zorgcirkel) met een symbolische handeling in gang zetten. In februari 2018 zullen binnen de muren van Zorgcirkel Expertisecentrum Novawhere meerdere partijen een plek gaan vinden.

 

Alles onder één dak

Voor de patiënten in de wijk biedt dit alles-onder-één-dak concept alleen maar voordelen. Om een voorbeeld te noemen: waar de huisarts constateert dat thuiszorg nodig is, is het letterlijk een kleine stap om dit in hetzelfde pand te gaan regelen. Totdat de nieuwbouw een feit is zullen de patiënten van de genoemde partijen nog niets merken van de geplande overgang en blijft alles nog even bij het oude.

‘We hebben een droom en deze komt uit!’ riepen de zorgverleners van het nieuwe centrum destijds in koor toen duidelijk werd dat hun gezamenlijke plan werkelijkheid zou gaan worden. De huisartsen Pen/Voorberg, Franse en De Zoeten en Margot Barendregt van apotheek De Meeuw namen medio 2011/2012 het initiatief om de krachten te bundelen en gezamenlijk op één locatie hun diensten aan te bieden. Vervolgens kwam De Zorgcirkel in beeld om op het gebied van specialistische zorg voor ouderen en revalidatie samen te gaan werken. Ook fysiotherapiepraktijk FysioConsult sloot zich aan. Deze praktijk werkt al vele jaren binnen de muren van Novawhere en zal straks intern gaan verhuizen naar het nieuwe MCN.