Start bouw Brantjesoever


Op 2 juli 2020 is de officiële handeling verricht voor de start van de bouw van het project Brantjesoever in Purmerend. Het plan Brantjesoever bestaat uit een divers woonprogramma en heeft een hoogteaccent op de kruising Purmersteenweg en Burgemeester Kooimanweg, welke trapsgewijs afloopt richting de bestaande gebouwde omgeving.

 

De eerste fase van de Brantjesoever bestaat uit 60 koopappartementen in appartementengebouw ‘De Burcht’ en 18 sociale huurappartementen in appartementengebouw ‘Argonaut’ voor woningcorporatie Rochdale. Waarbij in ‘De Burcht’ nog enkele appartementen te koop zijn.

De tweede fase Brantjesoever bestaat uit 26 grondgebonden herenhuizen aan de Where en 12 vrije sectorhuurappartementen in appartementengebouw ‘De Juffers. De start verkoop van de herenhuizen staat gepland voor september dit jaar. Het plan wordt aangesloten op stadsverwarming Purmerend, er worden zonnepanelen toegepast en het project heeft een betere energie prestatie dan wettelijk vereist is.

Met deze start is ook een aanvang gemaakt met de herstructurering van het Stationsgebied. De gemeente Purmerend heeft een grote opgave voor de komende jaren en zet middels de nota Purmerend 2040 in op binnenstedelijk bouwen rond het station.

Geschiedenis Brantjesoever

De naam Brantjesoever komt voor uit de tijd dat er op deze locatie een bloeiende houthandel plaatsvond van Nicolaas Brantjes. Het hout werd voornamelijk vanuit Scandinavië, waaronder de plaatsen ‘Stavanger’ en ‘Frederikstad’, aangevoerd. Het hout werd vervolgens verwerkt door de houtzaagmolen ‘De Burcht’ aan de Where, welke 3 eeuwen dienst heeft gedaan. Om de geschiedenis van deze plek voor de toekomst vast te leggen is gekozen om de gebouwen namen te geven die verwijzen naar deze periode. Wij willen met name de Vereniging Historisch Purmerend bedanken voor de inbreng van de historische context. Tevens zal de benaming en de verbinding met de geschiedenis middels plaquettes op de gebouwen worden toegelicht.

Facebook

Gedurende de bouw kunnen de kopers en andere belangstellenden via Facebook de voortgang van de bouw volgen: https://www.facebook.com/Brantjesoever-Purmerend-808759819469749

Voor informatie over het project zie www.brantjesoever.nl