Stadsdebat 2: Woondebat over ouder worden & wonen 


logo  gemeente purmerend 200Woensdag 29 april is het tweede woondebat. Dit keer met het thema ouder worden & wonen. De gemeente wil graag in kaart hebben waar behoefte aan is en waar kansen liggen. Centrale vraag in de woondebatten is: hoe willen Purmerenders wonen?

Wethouder Hans Krieger nodigt alle Purmerenders uit om vanaf 19.30 uur in Heel Europa (Genuahaven 48) mee te doen aan het debat.

De avond staat in het teken van ontwikkelingen op het gebied van ouderen en wonen en er zijn inspiratieworkshops te volgen. Voorafgaand aan het debat kunnen mensen een rondleiding krijgen door het nieuwe wooncomplex Heel Europa.

Programma

Het volledige programma

  • 18.45 uur (optioneel): rondleiding door Heel Europa.
  • 19.40 uur: interview met vertegenwoordiger Wooncompagnie en wethouder Wonen Hans Krieger over ontwikkelingen op het gebied van ouderen en wonen.
  • 19.50 uur: met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden.
  • 20.45 uur: korte inspiratieworkshops over vernieuwende woonvormen voor ouderen.
  • 21.30 uur: afsluiting en napraten in het Wooncafé.

Vervolgbijeenkomsten

De uitkomsten van de woondebatten vormen inspiratie voor de politici, om te komen tot concrete oplossingen voor de zaken die tijdens de debatten aan de orde zijn gekomen. De eerste bijeenkomst is 23 maart geweest, vervolgbijeenkomsten zijn op 15 juni en 7 september.

Meer informatie staat op www.purmerend.nl/woondebat.