VoorjaarsPurVak met clinics hockey en volleybal, dance battle en badkuipestafette


zaalsport spurd purvakPurmerendse kinderen en tieners kunnen de voorjaarsvakantie sportief doorbrengen tijdens de Spurd-VoorjaarsPurVak maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari. De toegang tot de VoorjaarsPurVak is – behalve voor het zwembad – gratis.  Er zijn elke dag in bijna alle sportaccommodaties  extra sportieve materialen zoals BCC tafelvoetbal, een hindernisbaan of springkussen.

Buurtsportcoaches en vrijwillig(st)ers van Spurd begeleiden de kinderen in de vijf sportaccommodaties en in het Leeghwaterbad in Purmerend.

De meeste activiteiten tijdens de Spurd-VoorjaarsPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor kinderen van de basisschool zijn er de vijf dagen VoorjaarsPurVak van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur diverse sport- en speelactiviteiten in sportzalen Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne en in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. In alle sportzalen is er een dag de dance battle. Verschillende sportverenigingen verzorgen in sportzalen clinics: hockey door MHCP en volleybal door ViP. In het zwembad is er dinsdag tot en met woensdag volleybal in het doelgroepenbad. Het deelnemen aan de clinics kost de kinderen niets en biedt een korte enthousiaste kennismaking met de betreffende sport.

Er zijn elke dag in bijna alle sportaccommodaties waar de PurVak is extra sportieve materialen zoals BCC tafelvoetbal, hindernisbaan of springkussen. De toegang tot de VoorjaarsPurVak in de sportzalen is gratis.

Zwembad

Tijdens de VoorjaarsPurVak kunnen kinderen van 12.00 uur tot 15.00 uur ook naar de PurVak-activiteiten in het Spurd-Leeghwaterbad. In het zwembad zijn er in verschillende baden voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. In het sportbad zijn onder meer een klimnet, trapeze en stormbaan. Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs van € 4,95 en daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen voor en na de VoorjaarsPurVak mogelijk. Wie woensdagochtend naar het Spurd-Leeghwaterbad komt betaalt voor de hele dag € 4,95. Woensdagmiddag is de toegang tot het zwembad en daarmee tot de PurVak € 4,45. Voor de laatste prijs is recreatief zwemmen na de PurVak mogelijk.

Tieners

Voor jonge Purmerenders vanaf ongeveer dertien jaar is er ’s middags VoorjaarsPurVak in sportzaal De Gors en maandag tot en met en donderdag ook van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart. De toegang tot de Spurd-VoorjaarsPurVak voor tieners is gratis.

Het programma met extra materialen of activiteiten staat op de website van Spurd.