Met de Spurd-JeugdSportPas kennismaken met een sport naar keuze


meiden van PurmersteijnVoordelig kennismaken met een sport kan in Purmerend met de Spurd-JeugdSportPas. In de vierde periode bestaat het aanbod voor de leerlingen van de basisscholen in Purmerend uit 21 sportieve activiteiten. Na de pinksterdagen beginnen de cursussen.

De inschrijvers kunnen – zonder verplichting van lidmaatschap van de betreffende sportvereniging – in vijf of zes bijeenkomsten van ongeveer een uur kennismaken met een sport. Inschrijven voor een of meerdere sporten kan nog tot en met maandag 16 mei, tweede pinksterdag.

In de vierde periode – vanaf dinsdag 17 mei tot en met zondag 3 juli – is er keuze uit 21 sporten met samen 57 cursussen. Het aanbod is per sport, per groep (groep 1 tot en met 8 basisonderwijs) en per wijk. De indeling voor een cursus van de kinderen gebeurt automatisch op basis van volgorde van inschrijven. De kennismakingscursussen bestaat uit vijf lessen voor € 7,50 of uit zes lessen voor € 9,00.


In de vierde kennismakingsperiode is er keuze uit AquaBootcamp, AquaSport, atletiek in de wijk, breakdance, freerunning, golf, hockey in de wijk, honk- en softbal, karate, korfbal in de wijk, Krav Maga, roeien, rugby in de wijk, tennis in de wijk, turnen, turnen in de wijk, voetbal in de wijk, volleybal in de wijk, zelfverdediging en zwemmen. Voor kinderen met een autisme verwante stoornis is er judo en voetbal van Special Forces. Buurtsportcoaches van sportverenigingen verzorgen de cursussen in de wijk. Inschrijven voor de Spurd-JeugdSportPas is alleen mogelijk op een via de website van Spurd te bereiken website. Deze website biedt altijd een actueel overzicht van het aantal nog beschikbare plaatsen bij een sportcursus, een aanmeldingsformulier en de mogelijkheid van direct inschrijven door betaling met iDeal.

Voor nadere informatie over de Spurd-JeugdSportPas kan men maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur bellen met 0299 418 100 of een e-mail sturen naar jeugdsportpas@spurd.nl.