Sportieve KerstPurVak tijdens de kerstvakantie


Purvak Purmerend -lekker sportief bezig zijn in de vakantiesTijdens de Spurd-KerstPurVak kunnen kinderen en tieners uit Purmerend na de kerstdagen weer lekker sporten en sportief spelen. Vanaf maandag 29 tot en met woensdag 31 december 2014 en vrijdag 2 januari 2015 kunnen zij terecht in vijf sportzalen en in het Leeghwaterbad in Purmerend. De toegang tot de KerstPurVak is – behalve voor het zwembad – gratis.

De meeste activiteiten tijdens de Spurd-KerstPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor kinderen van de basisscholen zijn er de vier dagen KerstPurVak van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur diverse sport- en speelactiviteiten in sportzaal De Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne en in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. KV Purmer verzorgt maandag in De Karekiet en woensdag in De Kraal sportclinics korfbal, NEA Volharding dinsdag in De Kraal en woensdag in De Vaart sportclinics atletiek en Rugbyclub Waterland dinsdag in De Vaart en vrijdag in De Karekiet sportclinics rugby. De toegang tot de KerstPurVak in de sportaccommodaties en deelname aan de sportclinics is gratis.

Zwembad

Tijdens de KerstPurVak kunnen kinderen ook naar de activiteiten in het Spurd-Leeghwaterbad. In het zwembad zijn er van 12.00 uur tot 15.00 uur in verschillende baden voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. Er zijn onder meer een ijsbeerstormbaan en een klimnet in het sportbad en in het instructiebad mini-AquaRollers.
Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs, daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen voor en na de KerstPurVak mogelijk.

Tieners

Voor jonge Purmerenders vanaf dertien jaar is er ’s middags KerstPurVak in sportzaal De Gors en maandag en dinsdag ook van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart. De toegang tot de Spurd-KerstPurVak voor tieners is gratis.

Over Spurd

Spurd verzorgt in opdracht van de gemeente de gratis toegankelijke KerstPurVak in de sportzalen.  Elk jaar bezoeken duizenden kinderen en jongeren de PurVak. Met de sportieve activiteiten vermaken zij zich prima. Het actief bewegen levert bovendien een bijdrage aan een gezonde(re) leefstijl.

Programma

Zie het programma van de KerstPurVak op de website van Spurd.