Sportieve KerstPurVak in eerste week kerstvakantie


Purvak Purmerend -lekker sportief bezig zijn in de vakantiesPurmerendse kinderen en tieners kunnen voor de kerstdagen sporten en sportief spelen tijdens de gezellige Spurd-KerstPurVak.

Vanaf maandag 21 tot en met donderdag 24 december kunnen zij terecht in zes sportzalen en in het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend. De toegang tot de KerstPurVak is – behalve voor het zwembad – gratis, het programma staat op de website van Spurd.

De meeste activiteiten tijdens de Spurd-KerstPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor kinderen van de basisscholen zijn er de vier dagen KerstPurVak van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur diverse sport- en speelactiviteiten in sportzaal De Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne en in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. NEA Volharding verzorgt maandag in sportzaal Zuivelpad een clinic atletiek en KV Purmer verzorgt maandag in sportzaal Karekiet een clinic korfbal, Rugby Club Waterland verzorgt dinsdag in sporthal De Vaart en donderdag in sportzaal Zuivelpad een clinic rugby. In sportzaal Karekiet zijn er elke dag van de KerstPurVak sportieve activiteiten onder de noemer Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De toegang tot de KerstPurVak in de sportaccommodaties en deelname aan de sportclinics is gratis.

 

zwembad
Tijdens de KerstPurVak kunnen kinderen ook naar de activiteiten in het Spurd-Leeghwaterbad. In het zwembad zijn er van 12.00 uur tot 15.00 uur in verschillende bassins voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. In het sportbad drijft maandag tot en met woensdag een groot kussen voor blobjump. Blobjump is een lancering vanaf een meterslang drijvend kussen waar de springer aan een kant plaatsneemt en aan de andere kant van het kussen een tweede persoon van hoogte op springt. De kracht die dit teweegbrengt lanceert de springer enkele meters de hoogte in voordat hij/zij in het water terechtkomt. Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs, daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen voor en na de KerstPurVak mogelijk.
tieners
Voor jonge Purmerenders vanaf dertien jaar is er ’s middags KerstPurVak in sportzaal De Gors en maandag tot en met woensdag ook van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart. De toegang tot de Spurd-KerstPurVak voor tieners is gratis.

Spurd verzorgt in opdracht van de gemeente de gratis toegankelijke KerstPurVak in de sportzalen. Elk jaar bezoeken duizenden kinderen en jongeren de PurVak. Met de sportieve activiteiten vermaken zij zich prima. Het actief bewegen levert bovendien een bijdrage aan een gezonde(re) leefstijl.