Sportief en creatief tijdens ZomerPurVak


De laatste twee weken van de zomervakantie van het basisonderwijs is er in Purmerend de ZomerPurVak. De ZomerPurVak biedt vanaf 20 augustus activiteiten voor peuters, kinderen tot en met twaalf jaar en voor jongeren vanaf dertien jaar. In verschillende wijken kunnen kinderen dan sportief spelen.

Naast de vaste opstelling van sport- en spelmaterialen zijn er in de sportzalen wisselende materialen en diverse clinics. Dit jaar zijn er in de tweede week in samenwerking met Clup Welzijn en Wherelant ook creatieve activiteiten. De toegang tot de ZomerPurVak is gratis. Vanwege de werkzaamheden is er geen ZomerPurVak in het Leeghwaterbad.

De ZomerPurVak begint maandag 20 augustus en de laatste dag is vrijdag 31 augustus, met uitzondering van het weekend. Het volledige programma, de locaties en de openingstijden van de staan op de websites van Spurd, Clup Welzijn en Wherelant.

Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn er maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijke sportieve activiteiten in verschillende sportzalen. In alle sportzalen staat als onderdeel van de vaste opstelling een springkussen en kunnen de kinderen bijvoorbeeld voetballen, penalty schieten en tafeltennissen. Alle dagen zijn er ook wisselende materialen. Op verschillende dagen zijn er clinics Tag-rugby en luchtacrobatiek. Voor kinderen vanaf zes tot en met twaalf jaar is Het Kinderparadijs in Wheermolen open van 11.00 uur tot 17.00 uur voor bijvoorbeeld timmeren en op het water spelen.

In de tweede week van de ZomerPurVak zijn er in Overwhere in wijkcentrum De Inval van 10.00 uur tot 12.30 uur en in Cultuurhuis Wherelant van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur creatieve activiteiten voor kinderen zoals theaterworkshop, keramiek en sieraden maken.

PeuterPurVak

Alle dagen van de ZomerPurVak is er in sportzaal Zwanebloem in de Gors en in het speellokaal van De Kraal voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Zwanebloem is open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

voor jongeren vanaf dertien jaar

Voor jongeren van dertien jaar en ouder is er vanaf maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus en maandag 27 tot en met donderdag 30 augustus van 19.30 uur tot 22.00 uur ZomerPurVak in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid. Alle middagen van de ZomerPurVak is er zaalvoetbal in De Beuk.

In Jongerencentrum Com-ic in Purmer-Noord zijn van 19.00 uur tot 23.00 uur activiteiten voor jongeren vanaf zestien jaar.