Sponsorloop Walk tot Fight Cancer in Purmerend – meld je aan


De eerste zaterdag in september is er voor maximaal 99 deelnemers de sponsorloop Walk tot Fight Cancer in Purmerend en Beemster. Het is de bedoeling dat sponsors van de wandelaars voor het uitlopen van hun wandelroute zoveel mogelijk geld overmaken voor kankeronderzoek. Wie wil wandelen tegen kanker kan zich vanaf heden aanmelden. De Walk to Fight Cancer is voor het eerst en vervangt het jaarlijkse sportieve Swim to Fight Cancer.

 

Het doel van de wandeling is naast de opbrengst van de startbewijzen zoveel mogelijk sponsorbedragen en donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Voor onderzoek naar de behandeling van kanker is veel geld nodig. Kanker is in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft. Ook in Purmerend en Beemster is sinds kort een organisatie actief met het inzamelen van zoveel mogelijk geld.

 

Aanmelden wandeltocht

Wie de sponsorloop wil doen kan zich aanmelden via https://www.fightcancer.nl/event/walk-to-fight-cancer-2020. Wie zich heeft aangemeld ontvangt een bevestiging en in de week voor 5 september uitgebreide informatie over de wandeltocht. Een startbewijs kost vijftien euro.

Er is zaterdag 5 september een route van tien kilometer en een van twintig kilometer. Start en finish zijn bij het Leeghwaterbad. Toeschouwers bij de start- en finishplaats en langs de route zijn vanwege het coronavirus ongewenst. Aanmoedigen van de wandelaars kan het beste met een gift via de website aan het goede doel. De start van de Walk to Fight Cancer is tussen 09.00 uur en 10.00 uur en gebeurt in groepjes binnen de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, een zogenoemde ‘vliegende start’.

Zeker nu is het belang van geld voor onderzoek onverminderd groot. Vanwege de coronacrisis zijn er veel minder en minder grote evenementen mogelijk om geld in te zamelen.  De organisatie roept op wandelaars ruimhartig te sponsoren door donaties over te maken naar Fight Cancer. Dat kan via de website van de stichting Fight Cancer. De stichting heeft de ANBI status en dat betekent dat de gift aftrekbaar is voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

 

De Walk to Fight Cancer is een landelijk sportief alternatief voor de jaarlijkse Swim to Fight Cancer die vanwege de coronamaatregelen niet doorgaat.