Sponsor een accu en houd de fluisterboten in de vaart


Fluisterbootjes Ilperveld, Rik van BeijmaDe allerbeste manier om het schitterende natuurgebied Ilperveld vlakbij Purmerend te ontdekken is natuurlijk op het water. Maar door bezuinigingen is de nood hoog. Dankzij de inzet van vrijwilligers is  de verhuur van fluisterboten gelukkig nog steeds mogelijk. Maar er is wel extra geld nodig om de fluisterboten in de vaart te houden. Sponsor je ook een accu?

Het contrast met de drukte van de stad kan niet groter zijn. Hier ruist de wind door het riet, klinkt het geroep van weidevogels en ruik je de zoete geur van bloeiende oeverplanten. Geen wonder dat mensen hier graag komen.

Recent heeft Landschap Noord-Holland het bezoekerscentrum in het Ilperveld wegens bezuinigingen moeten sluiten.  Maar dankzij de inzet van vrijwilligers blijft  dit gebied  cultuurlandschappen  behouden, wordt voorlichting gegeven, wordt er onderzoeken uitgevoerd en de leefomgeving van verschillende diersoorten in stand gehouden.

Ideaal om dieren van dichtbij te zien

De (elektrische) fluisterboten zijn milieuvriendelijk en produceren geen geluid. Ideaal om dieren van dichtbij te bewonderen. Het onderhoud van de boten wordt grotendeels gefinancierd vanuit de verhuuropbrengsten, maar de inkomsten zijn niet toereikend voor de komende vervanging van 5 accu’s. De nieuwe oplaadbare accu’s kosten in totaal € 5.000,-.

Sponsor een fluisterboot

Landschap Noord-Holland doet een beroep op iedereen die van het Ilperveld geniet om op om een donatie te doen, zodat de boten in de vaart kunnen blijven. Wie 75 euro of meer sponsort, ontvangt als tegenprestatie een tegoedbon voor 2 uur gratis fluistervaren in het Ilperveld. Via www.landschapnoordholland.nl/sponsoreenaccu kunnen mensen direct online een donatie doen. Men kan uiteraard ook een donatie overmaken op rekeningnummer IBAN NL28 RABO 0119 139510 o.v.v. Accu’s fluisterboten.

Foto: Fluistervaren, Rik van Beijma