Spectaculair vogelkijkweekend bij Fort bij Krommeniedijk


Gek op vogels? Op zaterdag 11 en zondag 12 maart zijn de weilanden rondom Fort bij Krommeniedijk geïnundeerd (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels. Vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen: iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur.

 

Vanaf 15 februari zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. Zo ontstaat een plas-drassituatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen ze op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied. http://www.landschapnoordholland.nl/inundatie

Maak een praatje met de Leden van de Vogelbeschermingswacht ‘Zaanstreek’ of de Landschapsbeherende Vrijwilligers en bekijk de indrukwekkende lijst met gesignaleerde vogelsoorten. Denk aan de kuifeend, grutto, slechtvalk, wintertaling of wulp. Deskundigen van Cameraland uit Alkmaar zijn ook aanwezig met diverse camera´s, verrekijkers en telescopen.

 Het fort wordt op dit moment gerestaureerd en verbouwd tot woon-trainingscentrum (voor jongvolwassenen met autisme) en bezoekerscentrum over ‘Natuur & Landschap’ in de Stelling van Amsterdam http://www.landschapnoordholland.nl/project/restauratiefort . Het fort zelf is niet toegankelijk.

 De toegang tot het fortterrein bedraagt € 2,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Vanwege zeer beperkte parkeerruimte, vragen wij u op de fiets te komen!

 Bijgaande foto van de vogelaars is gemaakt door Els v.d. Pompe. De luchtfoto is van Harm Botman.