Speciaal voor zestigplussers gratis activiteiten in zomermaanden


Zestigplussers uit Purmerend en Beemster kunnen in juli en augustus op donderdagmiddag tijdens zomeractiviteiten leeftijdgenoten ontmoeten. Spurd en Cultuurhuis Wherelant realiseren vanaf 8 juli op de sportcomplexen van FC Purmerend en van vpv Purmersteijn een gratis toegankelijk inloopfestival. In een ongedwongen, plezierige sfeer helpen de coronaproof activiteiten in de buitenlucht de zomerperiode plezierig en fit door te komen. Sportief bewegen en creatieve activiteiten maken bovendien nieuwe sociale contacten mogelijk.

Sportief bewegen en culturele activiteiten bevorderen volgens de organisatoren ontmoetingen en contacten. In de zomermaanden hebben veel zestigplussers te maken met een tijdelijk verminderen van sociale contacten met kinderen, kleinkinderen en buren. Spurd en Cultuurhuis Wherelant bieden daarom verschillende sportieve en creatieve activiteiten passend bij de mogelijkheden van de bezoekers.

Donderdagmiddag

Het afwisselende programma van het inloopfestival bestaat onder meer uit bewegen op muziek met aerobics, loopspelen, boogschieten, walking voetbal, racketsporten als tennis en balspelen als korfbal en handbal. Creatief bewegen kan in of bij de kantine tijdens verrassende workshops als schilderen, boekje maken en druktechniek. Er zijn voldoende spelmaterialen om andere activiteiten te doen. Professionele begeleid(st)ers van Spurd en Cultuurhuis Wherelant helpen de middagen tot een grote gezellige ontmoeting maken.

Het inloopfestival met zomeractiviteiten voor ouderen is donderdagmiddag 8, 15, 22 en 29 juli op het sportcomplex van FC Purmerend, Savannastraat 51-53 in Weidevenne en 5, 12, 19 en 26 augustus op het sportcomplex van vpv Purmersteijn, Van IJsendijkstraat 140 in Overwhere. Ruim zittende kleding en sportschoenen zijn handig voor wie sportief wil gaan bewegen.

Op elk moment

De openstelling van de sportcomplexen voor het inloopfestival is om 13.15 uur, tot het einde van het inloopfestival om 16.00 uur is een bezoek mogelijk. Om 13.30 uur en om 14.30 uur kan men meedoen aan een afwisselend programma van een half uur. Daarnaast kan iedereen kiezen wat men de rest van de middag gaat doen. Dat kan een beweegactiviteit zijn, een creatieve workshop of een gesprek met een kop koffie of thee. Het inloopfestival eindigt om 16.00 uur.