SOS! Teken de petitie voor behoud historisch pand Tramplein Purmerend!


bellevue aan het tramplein in purmerend wordt met sloop bedreigdSOS! Een beeldbepalend historisch pand aan het Tramplein 9 te Purmerend wordt met sloop bedreigd. De Vereniging Historisch Purmerend is een online petitie gestart die je moet tekenen als je wilt voorkomen dat “Bellevue” aan het Tramplein wordt gesloopt om plaats te maken voor nietszeggende nieuwbouw van 6 hoog. 

voorgenomen nieuwbouw aan het tramplein  in purmerend ter vervanging van belelevueHet bedreigde pand ken je wellicht als Hotel-café-restaurant Bellevue, Sishuan Food of tot voor kort van de Stichting Wij Allemaal. Eigenaar Intermaris heeft plannen voor nieuwbouw van 6-hoog. Hiermee dreigt (opnieuw) een historisch en beeldbepalend stukje Purmerend te verdwijnen.

Sinds december 2014 overlegt Vereniging Historisch Purmerend met Intermaris en de gemeente.  Op 1 juli vond een overleg plaats waarbij een aangepast ontwerp werd gepresenteerd. Hierin is nog steeds de sloop van Bellevue gepland en nieuwbouw van een 6-hoog complex dat in niets doet denken aan de oorspronkelijke gezichtsbepalende gevel. Vereniging Historisch Purmerend: “wij hebben duidelijk aangegeven het nu voorliggende ontwerp onacceptabel te vinden. Aan het einde van de bijeenkomst werd gevraagd met elkaar in gesprek te blijven om te komen tot een gezamenlijk ontwerp. Echter, zolang Intermaris zelf aangeeft dat handhaving van het beeldbepalende karakter van Bellevue niet mogelijk is, is het ook een illusie te denken dat wij nader tot elkaar zullen komen. Wij hebben dan ook laten weten dat overleg op deze basis verder niet zinvol is. Wij verzetten ons krachtig tegen de nieuwbouwplannen en zullen al het mogelijke doen om sloop van Tramplein 9 en realisatie van de geplande nieuwbouw te voorkomen en rekenen daarbij op uw steun.”