Solar Challenge 2019: botenspektakel op zonne-energie


Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni is de solar challenge in Purmerend én Beemster. Solar boten, aangedreven op zonne-energie, gaan de competitie met elkaar aan. De snelste boten halen al meer dan 50 kilometer per uur …

Er zijn twee onderdelen: de Young Solar Challenge, een project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek. Ze bouwen zelf hun zonneboot. Teamwork, tacktiek, communicatie, begroten en sponsoring spelen ook een belangrijke rol.

Dit jaar zijn er nog meer teams dan vorig jaar. De scholen uit Edam en Volendam vertegenwoordigen de hele regio, ook tijdens de wedstrijden in Harlingen en Leusen. En dit weekend in Purmerend.

Maar ook de Challenge voor de meer professionele teams gaan de strijd met elkaar aan. Er zijn teams uit binnen- en buitenland. Natuurlijk ontbreekt het team van de TU Delft niet. Er vaart een pontje tussen de Beemsterburgwal en de Beemsterdijk. .

www.youngsolarchallenge.nl

Datum:
Solar Challenge 2019:  Beemsterburgwal en de Beemsterdijk, vrijdag, 21. juni 2019 – 10:00 tot zaterdag, 22. juni 2019 – 17:00