Smartstudio voor kids: leer slim fotograferen met je telefoon of tablet


Smartstudio is een fotocursus van Cultuurhuis Wherelant voor kinderen van 9 tot 12 jaar die graag fotograferen en nog mooiere foto’s willen maken. Zij leren foto’s bewerken op een tablet of telefoon en ontdekken termen als scherpte-diepte en compositie. Daarnaast gaan zij ook spelen met verschillende soorten (studio) licht.

Fotografie = leuk
Bij smartstudio kunnen de deelnemers gebruik maken van de spullen van Wherelant. Het is dan ook niet nodig om een eigen tablet of mobiele telefoon te bezitten om de lessen te kunnen volgen. De meeste tijd van de lessen gaat zitten in het oefenen met de camera. De docent heeft iedere les een andere opdracht, die niet alleen leuk maar vooral ook leerzaam is. Spelenderwijs ontdekken wat een wereld aan mogelijkheden er zijn op het gebied van fotografie is bij docent Kris een feestje.

Het Jeugdcultuurfonds: voor een bijdrage in de kosten

Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is zodat kinderen een creatieve of sportieve cursus kunnen volgen. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Ouders kunnen voor meer informatie ook contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452.

 

Meer informatie

De Smartstudio start op 5 maart, de cursus bestaat uit 10 lessen op de donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur (tijdens schoolvakanties is er geen les). Inschrijven kan via www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.