SMAAK & Beemster Food Week


Met de lancering van hetr mooie kookboek SMAAK zal Jaap Bond, bestuurslid van de Dutch Food Week, ook gelijk het startschot gegeven van de Beemster Food Week 2021.

SMAAK – Hét kookboek van Purmerend en Beemster

Na maanden van voorbereiding, mogen wij met trots zeggen: “Hét kookboek van Purmerend en Beemster ‘Smaak’ is klaar”! Het boek staat vol met de mooiste, lekkerste en typerende gerechten van de horecabedrijven uit Purmerend en Beemster. Deelnemende horecabedrijven kregen de mogelijkheid om zichzelf én een specifiek gerecht te presenteren. Hierbij kon men zelf bereidingswijze en ingrediënten inzake het gerecht aanleveren, waarbij een professionele fotograaf, een tekstschrijver en vormgever het boek tot een prachtig geheel hebben gemaakt.

Een initiatiefgroep startte bijna een jaar geleden met dit project met als uiteindelijk doel inkomsten te genereren om bezoek aan de horeca in Purmerend en Beemster te stimuleren. Op donderdag 7 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur bij Wijnimport Bart, zal het boek feestelijk onthuld worden. Het boek is vervolgens voor € 19,95 te koop bij boekhandel Het Leesteken en de VVV in Purmerend. Ook kan het boek online besteld worden op www.kookboeksmaak.nl.

 

Opening – Beemster Food Week 2021

Met de lancering van dit mooie kookboek zal Jaap Bond, bestuurslid van de Dutch Food Week, ook gelijk het startschot gegeven van de Beemster Food Week 2021. Van 7 t/m 16 oktober zetten we onze (h)eerlijke Beemster streekproducten op verschillende manieren weer in de schijnwerpers.

Dit zal gebeuren middels de Beemster Food Tour op zaterdag 9 en zondag 10 oktober. Bij aankoop van deze ‘Tour’ voor € 65 ontvang je een duurzame boodschappentas & digitale route die je langs diverse deelnemende Beemster bedrijven brengt. Op het einde van de tour heb je een tas vol met Beemster verrassende lekkernijen, zoals pompoen en verse melk van de tap. De ‘Tour’ is verkrijgbaar via www.visitbeemster.nl/shop/.

Tijdens de Beemster Food Week zullen Beemster streekproducten op de menukaart staan van diverse restaurants in Purmerend en Beemster. Een heerlijke manier om deze te ontdekken, te proeven en van te genieten! Zie www.visitbeemster.nl/actueel/ voor de deelnemende restaurants.