Sleeping Romance (IT) en Kingfisher Sky in P3 Purmerend


kingfisher-sky-color-2016-photo-by-madhouse-heavenDe bands Sleeping Romance (IT) en Kingfisher Sky brengen op vrijdag 30 september een crossover van metal, pop- wereld- en classic rock naar Purmerend.  

Kingfisher Sky
De Nederlandse gothic metalband Kingfisher Sky onder leiding van drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Het gezelschap bestaat uit topmuzikanten met verschillende achtergronden en is beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, Peter Gabriel, Pink Floyd en traditionele folkmuziek. In 2007 duikt de band de studio in met producersduo Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser en nemen zij hun debuutalbum Hallway Of Dreams op. Het levert de band een enorme schare fans op in binnen- en buitenland. In 2010 volgt het tweede album Skin Of The Earth en in 2014 verschijnt het derde album Arms of Morpheus. Door crowdfunding weet de band onafhankelijk het studioalbum op te nemen. Arms of Morpheus is het meest veelzijdige album tot nu toe. Invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) worden vermengd met klassiek en progressieve rock.Sleeping Romance (IT) en Kingfisher Sky brengen een crossover van metal, pop- wereld- en classic rock naar Purmerend.  

Sleeping Romance (IT)
Sleeping Romance heeft een speciale band met Nederland. De band uit de Italiaanse stad Modena heeft inmiddels meer shows op Hollandse bodem gespeeld dan in eigen land. Sleeping Romance keerde in november 2015 wederom terug naar Nederland voor enkele concerten, waaronder een co-headliner show op het Brainstorm Festival in Apeldoorn. Daarnaast kregen de Italianen voor het eerst voet aan de grond in België. Bovendien deelt de band het podium met hun landgenoten van Ancient Bards en Kingfisher Sky. Het succes van Sleeping Romance blijft niet onopgemerkt. De eerste single ‘The Promise Inside’ wordt ruim 130.000 keer bekeken op YouTube en ook de videoclip van ‘Fire & Ice’ scoort goed. In september 2016 staat de band op FemME Metal Event in de Effenaar, Eindhoven. Dit alles zorgt dat Napalm Records de band opmerkt en een contract aanbiedt. Samen werken zij hard aan de opvolger van ‘Enlighten’, zodat het sprookje een nieuw hoofdstuk zal beslaan.

Sleeping Romance (IT) en Kingfisher Sky, vrijdag 30 september, aanvang 21:00 uur, Voorverkoop €10,- (ex fee) en Deurverkoop €14,50, Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. www.p3purmerend.nl