Sinterklaasactiviteiten in het Eggert Winkelcentrum


sint-agendaOp 13 november 2016 is intocht van de Sint in Purmerend. Diezelfde middag zijn in het Eggertcentrum vanaf 12 uur de Sint & Pietspelletjes. Maar ook op 16, 19,  26, 27 en 30 november zijn er allerlei Sinterklaasactiviteiten in het Willem Eggertcentrum. Een overzicht.

13 november – Sint en Piet spelletjes

Zondag 13 november zijn er leuke Sint en Piet spelletjes. Kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen en de drie “besten” winnen een plekje als hulppietje op 27 november. Zij mogen dan die middag de sint helpen. Voor de kinderen is er in Eggert die dag een gratis pepernotenijsje, beschikbaar gesteld door Multi-IJS!

16 november – Pepernoten bakken

Op woensdag 16 november gaan we weer lekker koken met kinderen! Onder begeleiding van twee kookjuffen gaan we heerlijke pepernoten bakken! Natuurlijk mogen de kinderen na afloop al het lekkers zelf opeten. Dat wordt smullen! We starten om 13.30 uur en deelname is gratis. De workshop is op het Eggertplein (eerste verdieping van het winkelcentrum).

19 november – Schoentje vouwen

Op zaterdag 19 november kunnen de kinderen weer een schoentje vouwen, mooi versieren en zetten op het Eggertplein! De workshop begint om 12 uur en duurt tot 17 uur. Deelname is gratis.Op woensdag 30 november tijdens het Grote Sinterklaasfeest hebben de Pieten alle schoentjes gevuld. Sinterklaas kiest dan ook de mooiste schoentjes uit. De kinderen die deze gemaakt hebben, krijgen een prachtig cadeau van de Sint!

26 november – Sinterklaas in de binnenstad

Op zaterdag 26 november bezoekt de Sint en zijn Pieten de binnenstad van Purmerend. Vanaf 11 uur begint de Sint met zijn bezoek en om 16 uur gaat hij weer weg. Je komt toch ook even kijken en de Sint een handje geven?

27 november – Sinterklaas in het Eggertcentrum

Op koopzondag 27 november komt Sinterklaas met zijn Pieten naar het Eggert Winkelcentrum! Ondanks zijn drukke tijd in Nederland heeft de Sint even de tijd om de kinderen in het Eggert te bezoeken. De hele middag loopt hij met zijn Pieten door het winkelcentrum. Vanaf 12 uur kun je de goedheiligman begroeten en een handje heerlijke pepernoten scoren bij één van de Pieten!Om circa 17 uur gaat Sinterklaas weer weg.

30 november – Het grote Sinterklaasfeest in het Eggertcentrum

Op woensdag 30 november vieren we het grote Sinterklaasfeest in het Eggert. Vanaf 13.30 uur is de Sint en zijn Pieten in het Eggert winkelcentrum. Het grote feest begint om 14.30 uur!Alle schoentjes die de kinderen zelf hebben gemaakt en versierd op 27 november zijn dan gevuld door de Pieten. Sinterklaas kiest uit al deze schoentjes de allermooiste uit en die kinderen krijgen ook een prachtig cadeau! Het feest duurt tot 17 uur!

Op maandag 5 december zijn de winkels open tot 17 uur.