Silence (Martin Scorsese) in Filmhuis Purmerend


Twee jonge 17e –eeuwse Portugese priesters zoeken in het mysterieuze en exotische Japan naar hun vermiste mentor. Christenen worden daar vervolgd, westerse invloeden geweerd. De twee beleven een aangrijpende, zenuwslopende en spirituele reis die een ware beproeving blijkt voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen. Naar het bekroonde boek uit 1966 van Shusako Endo. OSCAR-nominatie voor Best Achievement in Cinematograpy. Op 13 mei zien in FIlmhuis Purmerend.

 

De zeventiende eeuw. Twee jonge Portugese priesters reizen naar het mysterieuze en exotische Japan om daar op zoek te gaan naar hun vermiste mentor. In Japan is het katholicisme en alle andere buitenlandse contacten verboden. Ze zijn getuige van de vervolging van Japanse christenen om Japan te zuiveren van elke westerse invloed. Samen beleven ze een aangrijpende, zenuwslopende en spirituele reis die een ware beproeving blijkt voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen. Martin Scorsese wilde Silence, het bekroonde boek van Shusaku Endo uit 1966, al heel lang verfilmen. Silence is een schitterend drama, met in de hoofdrollen de twee jonge, toonaangevende acteurs Andrew Garfield en Adam Driver Silence kreeg een OSCAR-nominatie voor Best Achievement in Cinematography. 

 Draaidag: zaterdag 13 mei 2017. Aanvang  20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/silence/