Science Café in Boekhandel Het Leesteken met Martijn van Calmthout


Science cafe in het Leesteken PurmerendWoensdag 24 februari om interviewt Alexander Reeuwijk wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout over zijn boek Echt Quantum. In dit boek wordt de lezer op informatieve wijze meegenomen in de soms onbegrijpelijke quantumwereld.

Van Calmthout beschrijft de quantumdeeltjes zo helder dat ze de normaalste zaak van de wereld lijken en dat zijn ze dus ook, want de quantummagie reikt inmiddels veel verder dan geïsoleerde laboratoria en ingewikkelde experimenten. Quantum speelt een rol in onze alledaagse computers en smartphones, alle scheikunde is quantum, de kleuren om ons heen en zelfs in levende dieren en planten zien fysici quantum. Quantum is echt doodnormaal en razend interessant! Inmiddels is van het boek de vierde druk verschenen en die is uitgebreid met een leuke, informatieve strip van Erik Kriek.

Een vast onderdeel van het Science Caféprogramma is een gesproken column. Bijzonder is dat die deze keer wordt uitgesproken door Don Bijl, burgemeester van Purmerend. Ook is er weer live muziek. De saxofoniste Sanne Landvreugd die al op menig podium heeft gestaan en met vooraanstaande musici heeft gewerkt verwent uw oren met Latin Jazz.

Kortom dit wordt een avond om niet te missen!

Locatie: Purmerends Museum Kaasmarkt Purmerend
Datum en tijd: woensdag 24 febr. 19.30 uur
Entree: €10,00
Reserveren: info@leesteken of 0299-771834