Schrijver Auke Kok in Het Leesteken over Hitlers sportevenement


auke kok in het leesteken purmerendOnlangs verscheen het nieuwe boek van Auke Kok 1936: Wij gingen naar Berlijn, over de controversiële Olympische Spelen van 1936 in het Duitsland van Adolf Hitler.  Auteur Auke Kok komt woensdag 22 juni naar het Leesteken in Purmerend.

De Olympische Spelen van 1936 in Berlijn werden na de oorlog beschouwd als een grote propagandastunt van Hitler en Goebbels. Maar wat betekende dat voor onze atleten? Hadden sporters als Rie Mastenbroek en Tinus Osendarp thuis moeten blijven, zoals bokser Ben Bril? Hoe waren de discussies vooraf en waarom zijn sommigen er hun hele leven onder gebukt gegaan? Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen. Sport en propaganda, het is van alle tijden.

Op woensdag 22 juni om 19.30 uur vertelt Auke in boekhandel Het Leesteken het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen. Auke Kok is een fantastische verteller dus deze avond wordt meer dan de moeite waard!

Entree €5,- Aanmelden via info@leesteken.nl of telefonisch 0299-771834