Schrijfcursussen bij Cultuurhuis Wherelant


Cultuurhuis Wherelant heeft naast haar creatieve, beeldende cursussen ook diverse schrijfcursussen op het programma staan. Vanaf eind september kunnen beginnende en/of gevorderde schrijvers en dichters zich laten inspireren door één van de schrijfdocenten van Wherelant. Leer verhalen schrijven, ontdek de wereld van de poëzie of ervaar de vrijheid van creatief schrijven.

Gedichten schrijven
De cursus ‘Gedichten schrijven’ van Elis van Atten is een basiscursus poëzie. Tijdens zes bijeenkomsten ga je op zoek naar inspiratie met schrijfoefeningen, leer je over stijlen en rijmvormen om uiteindelijk jezelf te verrassen met mooie gedichten. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor dichters die hun poëzie willen verbeteren. De lessen zijn om de week op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur, de startdatum is 25 september.

In iedereen schuilt een schrijver
Van docent Helena Jansz krijg je bij de cursus creatief schrijven een breed scala aan opdrachten en schrijftechnieken aangereikt en je leert werken vanuit de realiteit en fantasie. Je gaat op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Er komen verschillende thema’s aan bod, waaronder het kinderverhaal. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen stimuleert en inspireert. Je zult merken dat ook jij een verhaal te vertellen hebt! De lessen zijn om de week op donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur, de cursus start op 24 september.

Kort verhaal schrijven
Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden in de les voorgelezen. Je leert feedback geven en je krijgt feedback, waardoor je verhaal kan groeien. De cursus ‘Kort verhaal schrijven’ start op 6 oktober en bestaat uit 8 lessen die om de week worden gegeven van 13.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden en meer informatie.

Meer informatie staat op www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.