Schildercursus “Kleur uw leven”


Op vijf dinsdagavonden geeft Hans van der Ham een cursus schilderen in de Vrije Schoolwaterland. Deze cursus is voor iedereen die nog nooit een penseel in zijn hand heeft gehad maar ook voor degenen die vaker hebben geschilderd.

Je leert non figuratief en figuratief schilderen met waterverf op vochtig gemaakt papier. De kleurenleer van Goethe vormt de basis hiervoor. Ook zeer geschikt voor mensen die met acryl en/of olie verf werken. Het gaat om de beleving van de kleuren en daar bewustzijn over krijgen. De innerlijke kant van de kleuren en hun werking. Kijken en waarnemen zijn twee verschillende activiteiten.

En dit alles volgens een stappenplan met voor ieder een eigen weg om te gaan. Veel voorbeelden en kleurproeven om alles inzichtelijk te maken. Ervaar ook dat werken met kleuren veel energie geeft en blokkades kan doen oplossen.
Voor mensen die kinderen op de vrijeschool hebben geeft deze cursus mede inzicht in het “hoe en waarom” er op vochtig papier wordt gewerkt. Uiteraard werken we hier op volwassen niveau.

Het zijn vijf dinsdagavonden die wekelijks plaats vinden van 19.30 – 21.30 uur.
Beginnend op dinsdag 16 januari ; 23 jan. ; 30 jan. ; 6 febr. ; 13 febr

Plaats: Purmerend ( Vrijeschool Waterland )
Adres: Reigersbek 2-4 1441 SZ

Opgave en/of nadere info: j.vanderham@kpnmail.nl 06 – 28145187