Schemervaartocht naar de blauwe kiekendieven in het Ilperveld bij Amsterdam


.

Op zondag 5 februari organiseert Landschap Noord-Holland van 7.00 – 9.00 uur een natuurvaartocht in het Ilperveld.  Dat is uniek in de winter! Maar er is ook iets bijzonders te zien. Een groep blauwe kiekendieven heeft deze winter in dit natuurgebied een slaapplaats. Binnenkort vertrekken ze weer om te broeden in het hoge noorden.

 

De schipper brengt u naar de slaapplaats van de majestueuze roofvogels. Hij weet de exacte plek en kan veel over deze vogels en hun gedrag vertellen. Dit is dus echt een unieke kans om ze van dichtbij te zien. U moet er wel vroeg voor uit de veren. Wij moeten minimaal een half uur voor zonsopgang in het veld zijn. Dat is het beste tijdstip want ze zitten dan nog op de grond.

Wat kunt u zien? We vertrekken in het donker. Terwijl we op weg zijn wordt het langzaam licht. Met wat geluk krijgen we de blauwe kiekendieven te zien. Ze maken zich klaar om te gaan jagen en we zien ze vertrekken. Het is prachtig om dit mee te maken! Voor koffie en thee voor de deelnemers aan de vaartocht wordt gezorgd.

Tip van de boswachter: Kleed u warm aan! En vergeet – als u er een heeft – uw verrekijker niet!

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Omdat het de eerste rondvaart in 2017 is mogen de deelnemers gratis mee!

Verzamelen: Bij de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.

Foto: Eric van Poppel