Schemervaartocht naar de blauwe kiekendieven in het Ilperveld bij Amsterdam


Sunrise, Ilperveld. The Netherlands.

Op zondag 18 februari organiseert Landschap Noord-Holland van 7.00 – 9.00 uur een vaartocht in het Ilperveld.  Dat is uniek in de winter. Maar er is ook iets bijzonders te zien; een groep blauwe kiekendieven…

 

Ze hebben deze winter hun slaapplaats in dit natuurgebied. Binnenkort vertrekken ze weer om te broeden in het hoge noorden. De schipper brengt u naar de slaapplaats van deze majestueuze roofvogels. Hij weet de exacte plek en kan veel over deze vogels en hun gedrag vertellen. Dit is echt een unieke kans om ze van dichtbij te zien.

Wat kunt u zien? We vertrekken in het donker. Terwijl we op weg zijn wordt het langzaam licht. Met wat geluk krijgen we de blauwe kiekendieven te zien. Ze maken zich klaar om te gaan jagen en we zien ze vertrekken. Het is prachtig om dit mee te maken! Voor koffie en thee voor de deelnemers aan de vaartocht wordt gezorgd. Na afloop van de tocht staat er een lekkere beker warme chocolademelk op u te wachten.

Tip van de boswachter: Kleed u warm aan! En vergeet – als u er een heeft – uw verrekijker niet!
Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.
Verzamelen: Bij de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken. Verzamelen om 6.45 uur zodat we echt om 7.00 uur kunnen vertrekken.

Foto zonsopgang Eric van Poppel