Schaatsbaan, vuurwerk en wensboom
: twee dagen kerstpark in Leeghwaterpark
Kerst in het Leeghwaterpark 2015Door een geweldig  idee van Juana en Rhody Langendam en Arianne Kirsenstein is er dit jaar een gezellig kerstpark in het Leeghwaterpark. Zaterdagavond 19 en zondag 20 december is er op het dan gratis toegankelijke buitenterrein van het Spurd-Leeghwaterbad in een gezellige kerstsfeer van alles te zien, ervaren en doen.  Er staat in een kleurige omgeving onder meer een schaatsbaan en een meters hoge wensboom en de avond van 19 december is er een spectaculair professioneel vuurwerk.

Purmerend is sinds dit jaar een uniek evenement rijker. Geïnspireerd door de film Home Alone willen de jonge initiatiefnemers van het Da Vinci College dat niemand in Purmerend eenzaam is tijdens de kerstperiode. De bijzondere sfeer van het kerstpark brengt mensen bij elkaar en laat hen samen genieten van het kerstgevoel. Juana, Rhody en Arianne hebben met medewerking van Spurd de organisatie van het kerstpark in enkele maanden rond gekregen.

Veel te doen

In het kerstpark op de speelweide bij het zwembad in Purmerend kan jong en oud zich onderdompelen in een magische kerstsfeer met vele verlichte kerstbomen, vuurkorven met marshmallows en vrolijke kerstliedjes. Men kan zich laten fotograferen met de kerstman of in de mensgrote sneeuwbol. Er is horeca met delicatessen en drinken, waarbij warme chocomelk en Glühwein niet ontbreken. Tientallen kraampjes met bijzondere kerstcadeautjes maken het kerstpark compleet. Het kerstpark is zaterdag 19 december gratis toegankelijk vanaf 17.00 tot middernacht en zondag van één uur ’s middags tot tien uur ’s avonds.Lustrum met vuurwerk en zwemfeest

Spurd heeft de speelweide als locatie aangeboden en helpt de initiatiefnemers met het organiseren van het kerstpark. Zaterdagavond om kwart over tien wordt er een spectaculaire vuurwerkshow aangeboden door Spurd ter gelegenheid van tien jaar Leeghwaterbad.

Zaterdag is het zwembad open van tien uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds en betaalt men de feestelijke toegangsprijs van € 2,50. Het Leeghwaterbad opende zaterdag 17 december 2005 voor het eerst de deuren voor publiek.

Wensboom prettige leefomgeving


In de wensboom van de Rabobank kan men een kerstbal hangen met een wens met een maatschappelijk, duurzaam, cultureel, sportief of economisch karakter als bijdrage aan een prettige leefomgeving. De jury van de bank kiest begin volgend jaar de wensen die elk duizend euro krijgen als bijdrage voor het mogelijk maken van die wens. Overigens is Rabobank Waterland en Omstreken hoofdsponsor en zijn de andere sponsors van het kerstpark webhosting myH20servers, FORCE MEDIA, Security DFL, Feestje Waterland en de wijkkerngroepen Purmer-Noord en -Zuid.Donateurschap en broodje worst


Juana, Rhody en Arianne zoeken nog donateurs voor het mogelijk maken van extra activiteiten in het kerstpark. Wie met vermelding van naam en adres minimaal vijf euro overmaakt op NL59RABO0306814552 van penningmeester kerst in park ontvangt bovendien een voucher voor een gratis Broodje Unoxworst.

Kom lopend of op de fiets…

De organisatie van het kerstpark adviseert met de fiets of lopend te komen, omdat het aantal parkeerplaatsen in de nabijheid van het kerstpark beperkt is. Nadere informatie staat op de website kerstinhetpark.nl of Facebook Kerst in het Park.