Scarlett Johansson in Hollywoodfilm naar SciFi boek van Nederlands acteur


Under the-Skin draait in Filmhuis PurmerendUnder the skin is gebaseerd op het boek van de Nederlandse schrijver Michel Faber. In deze sciencefiction film  is Scarlett Johansson een buitenaards wezen dat de vorm aan heeft genomen van een bloedmooie vrouw. Rijdend over verlaten snelwegen, speurt zij naar mannenvlees. Letterlijk. De film wordt consequent met vijf sterren beoordeeld. In Filmhuis Purmerend op 27 februari.

Nadat Laura een man ontmoet met een zeldzame gezichtsaandoening, raakt zij zich steeds meer bewust van haar menselijke lichaam en slaat de twijfel toe.

Under the skin zweeft voortdurend ergens tussen werkelijkheid en droom, tussen typisch Brits realisme en een sensuele nachtmerrie, met zelfs een beetje humor à la Von Trier erbij. Al die vergelijkingen schieten echter tekort om de film echt te vatten. Het is vernieuwende cinema, een bijzonder goed uitgedacht en consequent experiment dat zich zeker niet zomaar laat openen maar dat hoe dan ook imponeert.

Te zien in Filmhuis Purmerend op 27 februari. Aanvang 20.30. Het Filmhuis bevindt zich op Kerkstraat 11 (schuin tegenover de Purmaryn). Reserveren kan via de website van het Filmhuis.