Samen de Zomer door – activiteiten voor Purmerenders die niet op vakantie gaan.


Een aantal samenwerkende organisaties uit Purmerend bieden op iedere woensdag in de maand augustus activiteiten aan onder de noemer ‘Samen de Zomer door’. Deze activiteiten zijn speciaal gericht op volwassenen die deze zomer niet op vakantie gaan. Indien de activiteit dat toelaat is er een lunch aan verbonden.

Graag telefonisch inschrijven bij Wonenplus Purmerend (iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 – 12.00 uur). Afhankelijk van de activiteit zal aan de deelnemers een bijdrage worden gevraagd ter dekking van de kosten.

2 augustus –  Syrië toen en nu

Syrische vluchtelingen vertellen aan de hand van lichtbeelden over hun land van voor de oorlog en hoe het er nu uitziet. Woensdag  2 augustus in de Schuilplaats, Rivierenlaan 283.Aanvang: 11.30 uur ontvangst met koffie. Bijdrage: € 7,- inclusief de lunch et Syrische hapjes.

9 augustus – Digi-Taal met Boekenshow

In drie groepen zal u wegwijs worden gemaakt in Internetbankieren,Digid, veilig internetten, Tablets, IPhone, Smartphone, E-Book, en welke  goede boeken zijn er nu in de diverse genres in de bibliotheek te vinden. Woensdag 9 augustus in de Bibliotheek, Waterlandlaan 40Aanvang: 13.30 uur. Bijdrage € 3,- inclusief koffie/thee.

16 augustus – Open kampioenschap koersbal van Purmerend. En voor de liefhebbers buiten: jeu de boules. 

’s Middags gaan we door met spelen tot 15.30 uur. Woensdag 16 augustus in het Wijkplein Where, Triton 73.  Aanvang: 10.30 uur. Bijdrage € 7,- inclusief de lunch bestaande uit een gezond  koud buffet.

23 augusus – Stadswandelingen onder leiding van de Stadsgidsen. Rolstoelers zijn zeer welkom.

Woensdag 23 augustus verzamelen bij Concordia, Koemarkt 45. Aanvang: 13.30 uur. Bijdrage € 3,- inclusief koffie/thee/frisdrank

30 augustus – Lezing door Natasza Tardio, de schrijfster van de boeiende biografie  over Francien de Zeeuw, oud-inwoonster van Purmerend en Middenbeemster.

‘Of ik het allemaal nog een keer zou doen? Dat weet ik niet. Mensen zien sterven is vreselijk.’ Francien de Zeeuw Francien de Zeeuw was Neder lands eerste vrouwelijke militair en nauw betrokken bij de in 1944 opgerichte Marva (de Marine vrouwenafdeling). Ze was verzetsstrijder en werd uitgezonden naar Nederlands-Indië. De Zeeuw is niet in één term  te vangen: heroïsch, feministisch, tegendraads, autonoom en op zo veel vlakken interessant. Woensdag 30 augustus in de Bibliotheek, Waterlandlandlaan 40Aanvang 10.30 uur. Bijdrage € 7,- inclusief naar marinetraditie  een nasimaaltijd.