Sage femme – met Catherine Deneuve in Filmhuis Purmerend


Filmhuis Purmerend draait op 7 november de fikm Sage femme met Catherine Deneuve. Claire is de eerlijkheid zelve en leidt een passieloos leven als vroedvrouw. Ze heeft haar hele leven gewijd aan anderen, maar wanneer oude bekende Béatrice weer in haar leven opduikt neemt haar leven een rare wending.

 

Béatrice is de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Ze leeft er, ondanks haar leeftijd, nog lustig op door. Ze rookt, gokt en drinkt whisky. Het contrast tussen haar en Claire kan niet groter zijn: ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Ondanks deze grote verschillen leren ze van elkaar. Béatrice wordt zich bewust van de fouten die ze heeft gemaakt in het verleden en Claire leert om weer te genieten van het leven. Maar Claire vraagt zich ook af waarom Béatrice na decennia lang plotseling weer op de stoep staat. Speciaal voor actrice Catherine Deneuve heeft Martin Provost het personage Béatrice geschreven, een glansrijke en prachtige rol.

Draaidag: Dinsdag 7 november 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/161/17/sage_femme