RTV Purmerend – Nieuwe apparatuur, nieuwe talkshow!


logo RTV PurmerendRTV Purmerend heeft sinds kort een eigen locatie-set. Dat betekent dat de omroep nu in staat is om meer evenementen in de regio live te verslaan en eigen producties op locatie te maken. De eerste is een maandelijkse talkshow van het programma ‘Focus’. In het programma staan lokale gebeurtenissen en activiteiten centraal, met lokale gasten.

Het nieuws- en actualiteitenprogramma Focus is al enige jaren te horen op zondag tussen 13:00 en 14:00 uur op Radio Purmerend. Elke laatste zondag van de maand wordt het programma nu een heuse Purmerendse talkshow. Een uitzending wordt, afhankelijk van de locatie, van tevoren opgenomen of live uitgezonden vanuit bijzondere plekken in de stad. Aankomend weekend is de uitzending vanuit de Bibliotheek aan de Waterlandlaan.

Na twee ‘proefuitzendingen’ is de volgende ‘echte’ uitzending op zondag 27 maart om 13:00 uur te zien op RTV Purmerend. Natuurlijk is de talkshow ook online via de website terug te kijken en wordt hij verschillende keren herhaalt. TV Purmerend is te ontvangen via Ziggo kanaal 36 en (vanaf eind deze maand) KPN kanaal 336.

De nieuwe locatie-set zorgt ervoor dat RTV Purmerend buiten de studio een meercameraregistratie kan doen. Er kunnen nu meer evenementen in de regio worden verslagen. U kunt de locatie-set ook inhuren (zowel inclusief als exclusief personeel), wanneer u bijvoorbeeld een vergadering, presentatie of commercieel evenement heeft dat u vastgelegd wil hebben. De set is aangeschaft met behulp van een donatie van het VSB Fonds en het Coöperatiefonds Rabobank Amsterdam en Omstreken.