Rory Gallagher Tribute in P3


Bullfrog Taste Express brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de History of Rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher; de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrechte icoon in de blues-rock.

 

The Bullfrog Taste Express heeft, als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist. Ze werden ook reeds 4x uitgenodigd om het jaarlijks Rory Gallagher Trib. festival  in Cork Ireland te bespelen! Succes verzekerd. Gitarist/zanger Wilko van Beek  maakt deel uit van onder meer I’ve got the Bullets (+Frédérique Spigt) en Sidewalk-Sally, terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde.

Nico Groen is bekend als Blues-Rock-drummer en  speelt op dit moment ook bij Sidewalk-Sally, MoreThanBlues en in diverse andere projecten. Voorheen speelde hij o. a. met Herman Brood, Hans & Candy Dulfer, Normaal, Adje v.d. Berg en tourde met Flavium zelfs  in het voorprogramma van Rory Gallagher.

Arco Bommer is ‘n veelzijdige bassist, bekend van First Avenue en Sidewalk-Sally. Bassist in tribute bands van Aerosmith en Whitesnake. Als studiomuzikant gewerkt met Okkie Huysdens en Piet Souer en heeft met Sean Webster getoured in Schotland en Polen.

Vrijdag 9 februari 2018, aanvang 21.00 uur, Voorverkoop €11,70 (Primera en website), Deurverkoop €14,20 (kassa P3). Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. P3purmerend.nl