Rondvaart: het broedseizoen in het Ilperveld gaat beginnen!


Het voorjaar staat voor de deur. Dat betekent dat u weer met de schipper van Landschap Noord-Holland mee kunt voor een rondvaart door het Ilperveld. Dat gebeurt op zondag 18 maart van 13.30 – 15.30 uur.

Na de felle kou aan het eind van de winter staat nu het voorjaar voor de deur. De zon krijgt steeds meer kracht en de dagen lengen. In het Ilperveld steekt het eerste frisgroen de kop op en de vogels worden actiever. De eerste ganzenpaartjes zijn bezig met de nestbouw en sommige weidevogels keren weer terug. De boswachter heeft op een aantal plekken water op de weilanden gepompt. Dat trekt altijd veel vogels. Bijvoorbeeld grutto’s die nu terug keren uit het zuiden. Die zijn hier vaak te vinden. Ze zoeken er een partner en gaan daarna uitkijken naar een geschikte plek om te broeden. Ook de kieviten laten zich horen en zien. De mooie buitelingen boven de weilanden zijn een lust voor het oog.

De schipper van de rondvaartboot kent het Ilperveld op z’n duimpje. Hij vaart met u naar de beste plekjes en onderweg hoort u natuurlijk mooie verhalen. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids op een beker lekkere warme chocolademelk!

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. De natuur is prachtig, maar u geniet alleen als u warme kleding aan trekt!

Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Foto: Nog even wachten en dan is het weer zover, het eerste kievitsei! Foto Ger Tik.