Rondleidingen stadsecoloog Purmerend in natuurzone Baanstee-Noord


Natuurexcursies door Baanstee Noord door stadsecoloog Purmerend7Rondom de Baanstee-Noord, als een vesting om het industriegebied, is een bijzondere natuurzone aangelegd. Stadsecoloog Michel Geijssens organiseert verschillende rondleidingen door het natuurgebied.

Het gebied is zo bijzonder zelfs, dat de gemeente hiervoor in 2017 de Gouden Zwaluw in ontvangst mocht nemen.Dit vanwege een initiatief vanuit de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, waarbij het bevorderen van natuur binnen de stad centraal staat. Bij de ontwikkeling van de Natuurzone Baanstee-Noord stond deze gedachte dan ook op de voorgrond; het behouden en ontwikkelen van het omliggend groen. Er werd direct een beheerplan opgesteld, als leidraad om een natuurzone te creëren die aantrekkelijk is voor de ongewone, maar ook de doorsnee dieren, flora en fauna.

Rondleidingen
Stadsecoloog Michel Geijssens organiseert verschillende rondleidingen door het natuurgebied. De eerstvolgende mogelijkheden voor een rondleiding zijn op zaterdag 8 of 22 juni, van 10:00 tot 12:00 uur.

De rondleiding start bij bij het gemeentelijke gronddepot aan de Edammerweg 3. Aanmelden voor de rondleiding kan via het aanmeldformulier. Bij grote interesse worden er vaker rondleidingen georganiseerd.