Rondleiding en lunch in De Johanneshof, Wereldtuin


KUNSTGENOTEN in beweging organiseert donderdag 15 juni van 11.00 tot 13.00 uur een rondleiding en lunch voor senioren (65+) in De Johanneshof, Wereldtuin in Westbeemster. Een prachtige plek met een wereldtuin, pluktuin, dorpstuin en schooltuin die absoluut het bezoeken waard is.

 

U krijgt een rondleiding door de tuinen en een uitleg over de ontmoetingsprojecten voor mensen uit verschillende landen en culturen. Daarna kunt u aanschuiven voor een heerlijke lunch die bereid is door de vrouwen van de Wereldtuin.

Iedereen is welkom voor ontmoeting
In de luwte van Westbeemster ligt de karakteristiek pastorietuin ‘De Johanneshof’. De tuin wordt onderhouden door deelnemers aan de Wereldtuinprojecten, dit zijn mensen uit alle landen van de wereld die houden van tuinieren en graag mensen ontmoeten. De schooltuin wordt onderhouden door leerlingen van de naastgelegen Lourdesschool. In de pluktuin kunnen van juli t/m september bezoekers tegen een geringe vergoeding een eigen veldboeket samenstellen. Wekelijks ontmoeten zestig migranten vrouwen, Nederlandse vrouwen en vluchtelingenvrouwen elkaar in de Wereldtuin. De vrouwen werken samen in de tuin en koken een maaltijd op het open vuur met producten uit de tuin. Voor deze activiteit van KUNSTGENOTEN bereiden de vrouwen een heerlijke lunch.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren
KUNSTGENOTEN in beweging, organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het programma vindt u op de website www.evean.nl. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op, wij kijken samen naar een oplossing. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Evean en Spurd.

Aanmelden en meer informatie
De rondleiding en lunch zijn op donderdag 15 juni van 11 tot 13 uur. We verzamelen om 11.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend waarvandaan we gezamenlijk vertrekken naar de Johanneshof. De kosten bedragen € 5,- welke u contant kunt afrekenen voor aanvang van de workshop. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, u dient zich daarom van tevoren aan te melden via mail cursusbureau@evean.nl of telefonisch via nummer 088-3833397.