Rocketman – over popster Elton John in Filmhuis Purmerend


Niet van elke popster kan zomaar een filmbiografie worden gemaakt. Drama is er meestal genoeg, maar de persoon in kwestie moet ook kleurrijk zijn, omstreden en beschikken over een aantal hits met eeuwigheidswaarde. Aan al die voorwaarden voldoet Elton John in ruime mate. Zoals blijkt uit ROCKETMAN waarin we een deel van zijn leven als een extravagante rockmusical vol sappige en soms ook schokkende details zien. De film draait in Filmhuis Purmerend.

 

De meeslepende film is opgezet als een raamvertelling, waarbij John in een therapiesessie terugblikt op zijn leven. Regisseur Dexter Fletcher maakte van ROCKETMAN een flitsende film, waarin de hits van Elton John op een inventieve wijze door het verhaal zijn verweven. Taron Egerton zingt alle partijen echt zelf, in een lossere muzikale omlijsting en dat klinkt fris. De film voert langs een rijke variatie aan hits uit de jaren zeventig en tachtig met als logische slot de vertolking van de hit I’M STILL STANDING.

Draaidagen:

  • Zaterdag 21 september 2019. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur.
  • Dinsdag 24 september 2019. Aanvang 13.30 en 20.30 uur.

Zaal open resp. 13.30 en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/332/17/rocketman