Reuring Festival 2020 gaat niet door vanwege coronacrisis


Wij leven in een onwerkelijke tijd en het coronavirus raakt ons allemaal. Ook het Reuring Festival blijft niet gespaard van het coronavirus. Het festival dat van donderdag 25 t/m zondag 28 juni plaats zou vinden in Purmerend, gaat niet door.

De overheid en het RIVM hebben vanavond bekend gemaakt dat alle evenementen tot 1 september 2020 verboden zijn. Dit betekent een zomer zonder het Reuring Festival. Het lag in de lijn der verwachting en het overvalt ons niet. Wij begrijpen het en steunen de preventieve maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een festival, met meer dan 40.000 bezoekers, zou een risico zijn voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en vrijwilligers. Tevens kunnen wij niet garanderen dat onze bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar zullen houden.

De organisatie was reeds volop in voorbereiding, het programma is klaar en het beloofde weer een geweldige editie te worden. Gisteravond stond de Reuring Kick-off gepland in Pop- en Cultuurpodium P3, waar wij de artiesten van editie 2020 bekend zouden maken. In plaats daarvan keken we allen, thuis, naar de persconferentie van onze premier.

Voorzitter Tjeerd Glastra: Wij begrijpen heel goed dat het niet mogelijk is om in deze situatie een festival te organiseren. Samen met onze vrijwilligers en bezoekers keken wij weer uit naar wederom een fantastisch festival in Purmerend, maar het is helaas niet anders. Wij willen iedereen die persoonlijk wordt geraakt door het coronavirus vooral veel sterkte wensen, gezondheid staat immers voorop.Wij blikken de komende periode via Social Media terug op de afgelopen edities. Tevens onderzoeken wij of het mogelijk is om aan het eind van het jaar een alternatief te kunnen bieden.  Wij staan stil bij alle zorg- en dienstverleners die dag en nacht strijden tegen het coronavirus en geven hen een staande ovatie!”