Reuring 2017 barst los in Purmerend


Het Reuring 2017 Festival beleef je van 22 t/m 25 juni in het Leeghwaterpark en in de binnenstad van Purmerend met theater op locatie, dans, muziek en straattheater uit alle windstreken. Verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast op het Reuring Festival. Met o.a. internationaal straattheater, aanstormend talent, foodtrucks, een Bowie tribute, De Jeugd van Tegenwoordig, Ali B & band (en nog véél meer).

 

Theater op Locatie

Het Reuring Festival presenteert met trots Theater op Locatie: Het Deense danstheater Asterions Hus brengt een moderne versie van het beroemde liefdesverhaal Romeo en Juliet met verliefde sumoworstelaars en ballet in kruiwagens vol humor, passie en chaos op Kop West in Weidevenne. Schrijfster en actrice Nhung Dam speelt in Boekhandel Het Leesteken een intieme voorstelling over de persoonlijke vragen die ze stelt over geluk. Zangeres en harpiste Ekaterina Levental neemt je in de trouwzaal bij het Purmerends Museum mee in het bijzondere en persoonlijke verhaal over De Weg die ze als tiener aflegde.

Straattheater

In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag biedt Internationaal straattheater van hoog niveau. In het amfitheater valt drie avonden achtereen te genieten van de Spaanse Joan Català. Hij maakt een zeer unieke, interactieve voorstelling met een combinatie van dans, theater en circus. De binnenstad van Purmerend staat zaterdag in het teken van internationaal straattheater. Niet schrikken als je plotseling op straat midden in een theatervoorstelling staat, want de stad vult zich dan met professionele theatermakers, acrobaten en dansers uit alle windstreken. Daarnaast worden er zaterdagmiddag verschillende optredens en voorstellingen gegeven in cafés op en rond de Koemarkt.

Reuring Kidz

Heb je kinderen? Ga dan zeker op vrijdagmiddag naar Reuring Kidz in het Leeghwaterpark met o.a. de Fiepbus, “dat vingerpoppetje met die oogjes” Lejo, Hakim en de Hippe Gasten band. Vergeet ook vooral niet om langs te gaan in de Spurd Kidz Funzone!

Het Zwoele Groen

Het muziekpodium in het Zwoele Groen en de kampvuurplaats, die verderop het veld te vinden zal zijn, biedt vooral een intieme speelplek aan lokaal, regionaal en aanstormend talent. Bovendien staan hier allemaal foodtrucks met bijzonder, gezonde hapjes en kun je hier een lokaal biertje en speciaal wijntje bestellen in de gezellige ‘wijn- en biertuin’ terwijl je luistert naar lokaal, regionaal en aanstormend talent als Quatre Vins, Isabel Nolte,  A Few Dutch and a Welshman, Micha Molthoff, Next Chapter en Rabbits at Top Speed.

Het Amsterdamse Zwanenkoor

Het Zwanenkoor met gastoptredens van Willeke Alberti, Bob Fosko en Mieke Stemerdink opent het hoofdpodium in het Leeghwaterpark dit jaar. Naast de typische Amsterdamse inhakers zingen zij een selectie uit de grote verzameling liedjes die ons land rijk is en dat moet natuurlijk uit volle borst mee worden gezongen!

Ook de Latin-Salsa Avond en de Tribute Night ontbreken dit jaar niet. Lisa Lois, winnares van X-Factor 2009, brengt een ode aan Adele en Zeno een tribute aan Toto. Op het muziekpodium in het Zwoele Groen staan deze avond ONE (U2 tribute), Purple Project (Prince tribute) en Far Above The Moon (David Bowie Tribute).

Reuring Cityslam

Zondag sluit het Reuring Festival groots af met het pop- en dance spektakel Reuring Cityslam in het Leeghwaterpark. De line-up mag er wezen met namen als rapper Jonna Fraser, hiphop-formatie De Jeugd van Tegenwoordig, Ali B & band, zangeres en vlogster Teske, Rilan & The Bombardiers, coverband Eleven20one en DJ’s Manuel & Geza.

Bekijk het volledige programma van Reuring 2017.