Repair Café: repareren loont!


Logo Repair Cafe PurmerendDe wegwerpmaatschappij is niet meer van deze tijd! Bij het  Repair Café kun je kosteloos kapotte spullen laten repareren door vrijwilligers met drie rechterhanden. Het eerstvolgende Repair Café in Purmerend is op 18 juni in Heel Europa.

In het Rapir cafe kun je van alles repareren samen met een deskundigeOf het nou gaat om een losse zoom in uw broek of een kapot koffiezetapparaat. Het is allemaal goed te doen. De bedoeling is de reparatie, indien mogelijk, met de reparateur samen te doen of je kijkt mee om te leren.  Je zult zo zien en leren dat repareren loont en haalbaar is.

Helaas denken mensen er vaak niet meer aan om dingen te repareren. Jammer, want  zelf repareren kan zo leuk zijn, voldoening geven en geld besparen. En belangrijk is natuurlijk ook dat er een apparaat minder op de afvalberg belandt.

Alhoewel de dienst van het Repair Café gratis is wordt een fooi in de roze container zeer op prijs gesteld. De opbrengst is vaak net voldoende na afloop met alle vrijwilligers nog een colaatje of een biertje te nemen en da’s ook het doel. Zie het als blijk van waardering voor het werk de vrijwilligers verzetten.

Op 18 juni van 19.30 – 21.30 uur in Heel Europa, Genuahaven 49, Purmerend.

Zie ook het overzicht van alle Repair Cafés op 3 lokaties in Purmerend.